Επιστημονική Ομάδα

my practice statement

Dr. Κυριάκος Π. Τίγκας, M.D.

Γυναικολόγος – Χειρουργός Ογκολόγος – Μαιευτήρας

Εξειδίκευση στην Ορμονική Αποκατάσταση με Βιομιμητικές Ορμόνες –

Α4Μ AMERICAN ACADEMY of ANTIAGING & PREVENTIVE MEDICINE

 

Ο Ιατρός Κυριάκος Τίγκας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 1988 ήταν ο πρώτος επιτυχών στην κατάταξη της Ιατρικής Σχολής, για όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, μοναδική επιλογή του, από το πρώτο έτος, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει ως άμισθος βοηθός, σε διαφόρων Ειδικοτήτων Χειρουργικές Κλινικές , σε πλήθος Χειρουργικών επεμβάσεων ως εθελοντής βοηθός χειρουργός καθώς και στο επιστημονικό έργο τους, όπως Ω.Ρ.Λ. –  Κλινική , Γυναικολογική Κλινική, Γενική Χειρουργική, Οφθαλμολογική Κλινική και άλλες.

Μετά το πέρας της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή και την υπηρεσία υπαίθρου, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και τη Λαπαροσκοπική Μέθοδο, σε πολλά νοσοκομεία και κατόπιν στη Γυναικολογία και τη Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία στο Π.Α.Ο.Ν.Α. ο “Άγιος Σάββας”, όπως επίσης και στη Χειρουργική Μαστού στο ίδιο Ογκολογικό Νοσοκομείο. Έλαβε την Ειδικότητα της Μαιευτικής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και απέκτησε Κλινική εμπειρία στο Hammer Smith του Λονδίνου.

Έχει επίσης πρόσθετες εξειδικεύσεις στην Κολποσκόπηση και την παθολογία του τραχήλου, στην πρόληψη από τους ιούς HPV των ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων, στον αγώνα κατά του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πλήθος σεμιναρίων στην Λειτουργική – Προληπτική – Αντιγηραντική και Αναγεννητική Ιατρική και συγκεκριμένα στην Ορμονική εξισορρόπηση γυναικών με Βιοπανομοιότυπες ορμόνες (bio-HRT), όπως και στην αντιμετώπιση κλασικών Γυναικολογικών προβλημάτων με τρόπο πρωτοποριακό και φυσικό και σύμφωνα πάντα με τα τελευταία Ιατρικά δεδομένα, λόγω της αδιάκοπης και συνεχούς ενημέρωσης του γύρω από τις πιο καινούργιες Ιατρικές και δη, γυναικολογικές εξελίξεις.

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Α4Μ), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (ESSAM) και της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Hellenic Academy of Anti- aging Medicine).

 

Έφη Σαλάτα

Μοριακή Βιολόγος

 

Απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Μοριακή Βιολογία & Βιοτεχνολογία.
Κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος ¨Reproductive and Developmental Medicine¨ του τμήματος Ιατρικής στο University of Sheffield, με μεταπτυχιακή διατριβή πάνω στη διάδραση Ανοσοποιητικού και Αναπαραγωγικού συστήματος στον μηχανισμό των καθ’έξιν αποβολών.
Έχει εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ερευνητικών project καθώς έχει εκπονήσει διάφορες μελέτες στα πλαίσια των σπουδών της τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή της στην υπό εξέλιξη έρευνα με θέμα «Χαρακτηρισμός προφίλ έκφρασης miRNAs σε ενδομητριακές κυτταρικές σειρές μετά από αλληλεπίδραση με JAR spheroids (in- vitro μοντέλο βλαστοκύστης)» σε συνεργασία με το NHS Teaching Hospital, Jessop Wing.
Από το 2015 έως το 2017 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση σε διάφορα κέντρα εξωσωματικής του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια Βιολογίας παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές Λυκείου καθώς κι ως επιβλέπουσα σε πτυχιακές εργασίες προπτυχιακών φοιτητών ενώ έχει ασχοληθεί ενεργά με εκπαιδευτικά προγράμματα εκμάθησης τεχνικών Μοριακής Βιολογίας σε φοιτητές.
Μέλος της Π.Ε.Β (Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων) και της ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology).

 

Χ. Ροζαλία Αθανασιάδου

Μαία

 

Απόφοιτος της Μαιευτικής σχολής του ΑΤΕΙ Αθήνας.

Κατά την διάρκεια της φοίτησής της πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό,  στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο-Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα. Συγκεκριμένα εκπαιδεύτηκε στο τμήμα λεχωίδων, στην μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν), στα εξωτερικά μαιευτικά-γυναικολογικά ιατρεία, στο χειρουργικό τμήμα και στην αίθουσα τοκετών.
Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας εκπόνησε έρευνα με θέμα “Μέτρηση προτύπων γονεϊκότητας στην Ελληνική κοινωνία.”
Εργάστηκε ως συνεργάτιδα μαιευτήρων-γυναικολόγων με επίκεντρο την διεκπεραίωση μαιευτικών καθηκόντων, την παρακολούθηση της κύησης, την εκπαίδευση  των μελλοντικών και νέων γονέων, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια τόσο στην Έλλαδα όσο και στο εξωτερικό. Άναφερεται η δημοσίευση κλινικού περιστατικού, με θέμα «Κλινική περίπτωση επικουρικού ή έκτοπου μαζικού αδένα», στη παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας.

Τέλος, ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.

 

Καραγιαννάκη Μαρία Bc.,MSc.

Βιοχημικός

 

Απόφοιτη του τμήματος της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο “Οι κινητικές μελέτες αναστολέων της κινάσης της φωσφορυλάσης του γλυκογόνου ως εν δυνάμει αντιδιαβητικά φάρμακα” στο εργαστήριο της Δομικής και Λειτουργικής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

Με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο “Βιολογία της Αναπαραγωγής”. Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία στο τμήμα της Παθολογικής Ανατομικής με τίτλο “Επιδιορθωτικοί μηχανισμοί και καρκίνος του ενδομητρίου”.

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο βιοχημικό εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου και συμμετείχε στη βιοχημική ανάλυση κλινικών δειγμάτων. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού εκπαιδεύτηκε στο τμήμα της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου και παρακολούθησε πληθώρα περιστατικών και πραγματοποίησε εργαστηριακές αναλύσεις.

Τέλος ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.

 

Γκούμα Καλλιόπη

Διατροφολόγος

 

Απόφοιτη του τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου το έτος 2017.

Η πτυχιακή της εργασία με θέμα ΄΄ Η πιθανή συσχέτιση ανθρωπομετρικών δεικτών με πρώιμους δείκτες αθηρωμάτωσης για την μικροκυκλοφορία σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα ΄΄ αποτελεί την πρώτη μελέτη, στην μέχρι τώρα βιβλιογραφία, που διερευνά το προαναφερθέν θέμα.

Έχει διατελέσει την πρακτική της άσκησης στο γραφείο του διαιτολόγου Κανελλάκη Σπύρου και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν. Στο παρόν έτος πρόκειται
να εκπονήσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα ΄΄Διατροφή και άσκηση΄΄ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Ασχολείται καθημερινά με την γυμναστική και παρακολουθεί συνέδρια σχετικά με την διατροφή και την άθληση.

 

Σιδερής Βασίλης, M.D.

Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος – Βιολόγος

Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Pasteur

 

Απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε 2 φορές διακρίσεις για τις επιδόσεις του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ συμμετείχε ενεργά στην ενημέρωση φοιτητών πάνω σε θέματα Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας σε συνεργασία με τον Καθηγητή κ. Θωμόπουλο.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1996. Από το 1993 μέχρι το 1997 εκπαιδεύτηκε ως μεταπτυχιακός υπότροφος στο εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur με υπεύθυνη την ερευνήτρια Δρ. Ντότσικα. Στη διάρκεια της μεταπτυχιακής του εκπαίδευσης εμβάθυνε ακόμη περισσότερο στη γνώση των στοιχείων της Εργαστηριακής Διαγνωστικής και δημοσίευσε πολλές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συνέδρια. Εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur.

Έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια και το 2000 έλαβε το βραβείο «Δ. Ίκκου» στο 12ο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής. Από το 2000 έως το 2005 ειδικεύθηκε στη Βιοπαθολογία – Μικροβιολογία στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά πρωτόκολλα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας και της American Society for Microbiology.