Επιστημονική Ομάδα

my practice statement

Dr. Κυριάκος Π. Τίγκας, M.D.

Γυναικολόγος – Χειρουργός Ογκολόγος – Μαιευτήρας

Εξειδίκευση στην Ορμονική Αποκατάσταση με Βιομιμητικές Ορμόνες –

Α4Μ AMERICAN ACADEMY of ANTIAGING & PREVENTIVE MEDICINE

 

Ο Ιατρός Κυριάκος Τίγκας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Το 1988 ήταν ο πρώτος επιτυχών στην κατάταξη της Ιατρικής Σχολής, για όλη την Ελλάδα.

 

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, μοναδική επιλογή του, από το πρώτο έτος, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει ως άμισθος βοηθός, σε διαφόρων Ειδικοτήτων Χειρουργικές Κλινικές , σε πλήθος Χειρουργικών επεμβάσεων ως εθελοντής βοηθός χειρουργός καθώς και στο επιστημονικό έργο τους, όπως Ω.Ρ.Λ. –  Κλινική , Γυναικολογική Κλινική, Γενική Χειρουργική, Οφθαλμολογική Κλινική και άλλες.

 

Μετά το πέρας της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή και την υπηρεσία υπαίθρου, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και τη Λαπαροσκοπική Μέθοδο, σε πολλά νοσοκομεία και κατόπιν στη Γυναικολογία και τη Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία στο Π.Α.Ο.Ν.Α. ο “Άγιος Σάββας”, όπως επίσης και στη Χειρουργική Μαστού στο ίδιο Ογκολογικό Νοσοκομείο. Έλαβε την Ειδικότητα της Μαιευτικής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και απέκτησε Κλινική εμπειρία στο Hammer Smith του Λονδίνου.

 

Έχει επίσης πρόσθετες εξειδικεύσεις στην Κολποσκόπηση και την παθολογία του τραχήλου, στην πρόληψη από τους ιούς HPV των ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων, στον αγώνα κατά του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πλήθος σεμιναρίων στην Λειτουργική – Προληπτική – Αντιγηραντική και Αναγεννητική Ιατρική και συγκεκριμένα στην Ορμονική εξισορρόπηση γυναικών με Βιοπανομοιότυπες ορμόνες (bio-HRT), όπως και στην αντιμετώπιση κλασικών Γυναικολογικών προβλημάτων με τρόπο πρωτοποριακό και φυσικό και σύμφωνα πάντα με τα τελευταία Ιατρικά δεδομένα, λόγω της αδιάκοπης και συνεχούς ενημέρωσης του γύρω από τις πιο καινούργιες Ιατρικές και δη, γυναικολογικές εξελίξεις.

 

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Α4Μ), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (ESSAM) και της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Hellenic Academy of Anti- aging Medicine).

 

Έφη Σαλάτα

Μοριακή Βιολόγος

 

Απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Μοριακή Βιολογία & Βιοτεχνολογία.

 

Κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος ¨Reproductive and Developmental Medicine¨ του τμήματος Ιατρικής στο University of Sheffield, με μεταπτυχιακή διατριβή πάνω στη διάδραση Ανοσοποιητικού και Αναπαραγωγικού συστήματος στον μηχανισμό των καθ’έξιν αποβολών.

 

Έχει εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ερευνητικών project καθώς έχει εκπονήσει διάφορες μελέτες στα πλαίσια των σπουδών της τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή της στην υπό εξέλιξη έρευνα με θέμα «Χαρακτηρισμός προφίλ έκφρασης miRNAs σε ενδομητριακές κυτταρικές σειρές μετά από αλληλεπίδραση με JAR spheroids (in- vitro μοντέλο βλαστοκύστης)» σε συνεργασία με το NHS Teaching Hospital, Jessop Wing.

 

Από το 2015 έως το 2017 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση σε διάφορα κέντρα εξωσωματικής του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια Βιολογίας παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές Λυκείου καθώς κι ως επιβλέπουσα σε πτυχιακές εργασίες προπτυχιακών φοιτητών ενώ έχει ασχοληθεί ενεργά με εκπαιδευτικά προγράμματα εκμάθησης τεχνικών Μοριακής Βιολογίας σε φοιτητές.

 

Μέλος της Π.Ε.Β (Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων) και της ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology).

 

Χ. Ροζαλία Αθανασιάδου

Μαία

 

Απόφοιτος της Μαιευτικής σχολής του ΑΤΕΙ Αθήνας.

Κατά την διάρκεια της φοίτησής της πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό,  στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο-Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου.

 

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα. Συγκεκριμένα εκπαιδεύτηκε στο τμήμα λεχωίδων, στην μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν), στα εξωτερικά μαιευτικά-γυναικολογικά ιατρεία, στο χειρουργικό τμήμα και στην αίθουσα τοκετών.

 

Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας εκπόνησε έρευνα με θέμα “Μέτρηση προτύπων γονεϊκότητας στην Ελληνική κοινωνία.”
Εργάστηκε ως συνεργάτιδα μαιευτήρων-γυναικολόγων με επίκεντρο την διεκπεραίωση μαιευτικών καθηκόντων, την παρακολούθηση της κύησης, την εκπαίδευση  των μελλοντικών και νέων γονέων, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

 

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια τόσο στην Έλλαδα όσο και στο εξωτερικό. Άναφερεται η δημοσίευση κλινικού περιστατικού, με θέμα «Κλινική περίπτωση επικουρικού ή έκτοπου μαζικού αδένα», στη παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

 

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας.

 

Τέλος, ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.

 

Καραγιαννάκη Μαρία Bc.,MSc.

Βιοχημικός

 

Απόφοιτη του τμήματος της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο “Οι κινητικές μελέτες αναστολέων της κινάσης της φωσφορυλάσης του γλυκογόνου ως εν δυνάμει αντιδιαβητικά φάρμακα” στο εργαστήριο της Δομικής και Λειτουργικής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

 

Με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο “Βιολογία της Αναπαραγωγής”. Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία στο τμήμα της Παθολογικής Ανατομικής με τίτλο “Επιδιορθωτικοί μηχανισμοί και καρκίνος του ενδομητρίου”.

 

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο βιοχημικό εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου και συμμετείχε στη βιοχημική ανάλυση κλινικών δειγμάτων. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού εκπαιδεύτηκε στο τμήμα της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου και παρακολούθησε πληθώρα περιστατικών και πραγματοποίησε εργαστηριακές αναλύσεις.

 

Τέλος ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.

 

Γριβέα Ιφιγένεια

Διατροφολόγος

 

Απόφοιτη του τμήματος κλινικής διαιτολογίας και διατροφής του Μητροπολιτικού Κολεγίου Αθηνών το 2015. Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος απο τον Σ.Α.Ε.Π το 2018. Το 2012 πραγματοποίησε την πρακτική της εξάσκηση στα κεντρικά γραφεία της Nutrimed και στο διαιτολογικό γραφείο του Κ. Ρέππα στην Νέα Ερυθραία.

 

Το έτος 2013-2014 πραγματοποίησε την πρακτική της εξάσκηση σε νοσοκομεία της Αττικής: Γενικό νοσοκομείο ΚΑΤ (Εντερική και Παρεντερική σίτηση, Νευρολογικά Περιστατικά, Κλινική παχυσαρκία, Επικοινωνία και συνεργασία με την ομάδα φυσικοθεραπευτών), Γενικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν (Καρδιολογικά, Νεφρολογικά, Σίτιση: Περαστά από Levin και από το στόμα). Κέντρο αποκατάστασης Ανάπλαση (έλεγχος βάρους και διατροφική προσέγγιση σε παραπληγία, τετραπληγία, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκαύματα).

 

Το 2014 παρουσίασε το Health promotion project : Πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου II και των επιπλοκών του στην 3η ηλικία στο ΚΑΠΗ (3ο παράρτημα, Κοκκινιά) Αμαρουσίου. Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα: “Η πιθανή συσχέτιση των αθρωπομετρικών δεικτών και της κατανάλωσης τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο με την υπέρταση”. Εθελοντική εργασία στην διοργάνωση του φεστιβάλ: “Άλλαξε στάση μπες στην δράση”. Παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με ειδικά θέματα της κλινικής διατροφής.

 

Μαλεβίτη Ολυμπία

Διατροφολόγος

 

Απόφοιτη του τμήματος κλινικής διαιτολογίας και διατροφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου το 2019. Για 3 συνεχή έτη (2017-2019) πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου (εντερική και παρεντερική σίτιση, κλινική παχυσαρκία, νεφροπαθείς, καρδιαγγειακά, συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα του νοσοκομείου).

 

Κατά το έτος 2018-2019, παρείχε διαιτολογικές συμβουλές αλλά και έντυπο υλικό για την διατροφική εκπαίδευση στο Κ.Α.Π.Η Βριλησσίων, στο 3ο και 4ο νηπιαγωγείο του Δήμου Βριλησσίων αλλά και στον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας ‘Πεταλούδα’. Το 2019 πραγματοποίησε στο Σπίτι του ΜΑΝΑ παρουσίαση με θέμα την διαιτολογική διαχείρηση του καρκίνου του μαστού, ενώ το 2020 συμμετείχε σαν ομιλήτρια στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης (διαιτολογική διαχείρηση ασθενών μετά από χειρουργείο για καρδειαγγεικά νοσήματα).

 

Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα: Συσχέτιση των ανθρωπομετρικών μετρήσεων με την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με την αθλητική διατροφή, τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό και έχει συνεχή παρουσία σε συνέδρια του τομέα της διατροφής και της υγείας. Επίσης έχει στο ιστορικό της συγγραφή επιστημονικών άρθρων.

 

Ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό κι είναι πιστοποιημένη από την ομοσπονδία ISTD σε μοντέρνο και λάτιν.